نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
کارشناسی ارشد مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران
چکیده
در دنیای جهانیشده امروزی، مدیریت مرزها از بزرگترین چالشهای پیشروی دولتهای مختلف میباشد؛ دولتهایی که از خود میپرسند چگونه میتوان امنیت را در کنار تشویق و تسهیل تجارت حفظ کرد و چگونه میتوان بر تناقض رفاه اقتصادی متکی بر جریان آزاد کالاها، مردم و خدمات و در عین حال نظارت و کنترل بر آنها فائق آمد و بتوان جلوی قاچاق کالا، قاچاق انسان، مهاجرت غیرقانونی و بدتر از آنها جنایات سازمانیافته و تروریسم را گرفت؟ در واقع سئوال این تحقیق آن است که چرا مرزهای ما دچار نابسامانی در مقابل جریاناتی چون قاچاق کالا و عملیات سازمان یافته ضد امنیتی هستند؟ کدام رویکردها و راهبردها میتواند بر مشکلات مرزی و از جمله قاچاق رویآوردن به سیستمها و فرایندهای واقعی مدیریت مرزی فائق آمده و کارآمد و اثربخش باشد.
این پژوهش با توجه به ماهیت نظری آن و از منظر هدف تحلیلی-کاریردی بوده و از منظر روش توصیفی- پیمایشی بوده است. برای جمعآوری اطلاعات از روش اسنادی و منابع کتابخانهای و اینترنتی استفاده شد و در گام بعد با انجام مصاحبه ساختار یافته با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس، با 48 نفر از متخصصان با بکارگیری فن دلفی و نهایتاً استفاده از پرسشنامه خود محقق ساخته تحقیق دنبال شد. از طریق نرمافزار spss روایی و پایایی پرسشنامه به دست آمد .
نتیجه آنکه فناوری های نوین باید استفاده شده و بیشترین تاثیر را در تایید هویت داشته باشند واکنش سریع به رویدادها و شفافیت در حوزه چابکی و نیز در حوزه فرآیندها به همگرایی و همکاری و انسجام فرآیندی تاکید ویژه کرد . مدیریت هماهنگ مرزی بهترین الگوست و راهبرد تلفیقی که ترکیبی مناست از راهبردهای فرصت محور و تهدیدزاست. به تناسب شرایط و اقتضائات محیطی بکار گرفته شود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
a
نویسنده [English]
- abbas kardan
ut
چکیده [English]
a