وحید مغربی سینکی؛ علی اخوان قنادی
دوره 4، شماره 17 ، آذر 1398، ، صفحه 65-100
چکیده
در تبادل کالا و تجارت از گذشتههای دور بشر به دنبال تسهیل روند بوده و در جستجوی راهکارهایی برای ،افزایش سرعت مبادلات بازرگانی و تجاری بوده است. اما در این مسیر همواره موانع و مشکلاتی وجود داشته که ...
بیشتر
در تبادل کالا و تجارت از گذشتههای دور بشر به دنبال تسهیل روند بوده و در جستجوی راهکارهایی برای ،افزایش سرعت مبادلات بازرگانی و تجاری بوده است. اما در این مسیر همواره موانع و مشکلاتی وجود داشته که از آن جمله میتوان قاچاق کالا و ارز را نام برد.
در این امر استفاده از پنجره واحد تجارت فرامرزی یکی از راهکارهایی بوده است که بسیاری از کشورها چه به صورت فیزیکی و چه به صورت الکترونیک آن را پی گرفتهاند. لذا این تحقیق به مقایسه پنجره واحد تجاری در کشورهای موفق پرداخته است لذا سؤال اصلی این است که پنجره واحد تجارت فرامرزی چه تاثیری بر تسهیل تجارت و پیشگیری از قاچاق کالا در کشورهای منتخب داشته است ؟این تحقیق به لحاظ هدف توصیفی و به لحاظ روش تحلیلی و کتابخانهای است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش بنچ مارکینگ استفاده شده است در این روش دادههای کشورهای مورد مطالعه مورد مقایسه قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق کشورهای صاحب فناوری الکترونیک تجارت فرامرزی هستند و نمونه آماری نیز کشورهای مالزی، اندونزی، تایلند، آلمان، غنا، چین، سوئد، سنگاپور، کلمبیا، آذربایجان، کرهجنوبی، ژاپن و ایران بوده که با نمونهبرداری هدفمند انتخاب شدهاند.
کشورهای مذکور در سه سطح ارزیابی شده و نتیجه این است که در سطح دوم یا متوسط نزدیک به پایین ارزیابی شده لذا اقدامات فراوانی باید انجام داد که از آن جمله است: تشکیل کارگروههای حرفهای و تخصصی، هماهنگی میان سازمانهای مرتبط، بازبینی و اصلاح مقررات مربوط به تبادل دادههای الکترونیک در میان سازمانها، آموزش کاربران و بازمهندسی فرایندها.